rockseiaXLL 2018.04.15. 11:19

A 2018-as választás valódi eredménye

Kora délután felkerekednek a rendőrök, és megindulnak Budapest felé. A választás még javában zajlik, messze még a számolgatás ideje. De a Parlamentet valószínűleg meg kell majd védeni, ezt már most tudják a döntéshozók. Utalt már rá korábban többször is a helytartó, hogy zavargások várhatóak, hát most itt az idő. Az ok pedig az a várható elégedetlenségi hullám ami a döbbenetes eredményt fogja követni. Ugyanis vastagon el fogják csalni a választást. A körzetek átrajzolgatása, az egyfordulós szisztéma semmiség. Most biztosra kell menni, mert lehet, hogy börtön lesz a vége. Nem mondanak semmit, nincs találgatás. Gulyás G. szól először, és csak annyit, hogy legitim lesz a végeredmény. Ez a lényeg. Le-gi-tim. Ez megy végig, amikor kiderül, hogy hirtelen előbújt a földből plusz egymillió fideszes szavazó. Már mondtuk, hogy azért legitim, mert sokan voltak, ezért mivel sokan voltak, akkor nyilván legitim. Amúgy nesztek, kétharmad a pofátokba.

Ekkor indul el a lemondáscunami.

Majd a finom egymásramutogatás.

Végül a legfinomabb falat, kiderül, mi volt a szerepe Simicskának ebben az egész őrületben. Nem, nem az atombombázás, hanem ami most jön. A mosdatás, szar kenegetés. Ugyanis kiderül, hogy az ellenzékinek hitt, de Simicska által uralt média, valójában nem ellenzéki. Egy ötvenes fideszes főember nekiáll graffitizni az utcán? Komolyan? Már a választás estéjén együtt vihog az Olga, meg a Kéri azon, hogy a kétharmad azért durva lenne. Hetven százaléknál! Mit tudtak ők, amit senki más? Azóta mindenhol ez megy, tévé, net, gulyásmarci: meglepő, milyen sok fideszes lett, de hát ez van. Majd hirtelen megy a Magyar Nemzet a Népszabadság után.

Néhány kérdés:
- Miért van az, hogy a biztos fideszes körzetekben nem olyan magasan nyer a fidesz, míg a meglepetés helyeken rendre 55-60%?
- Miért a parlamenti patkót látjuk meg először a mandátumeloszlással?
- A 72-ből hogy lesz 68, majd 67%-os résztvétel? Korábban ilyen miért nem volt?
- Miért olyan sürgős mindenkinek a legitimitásról beszélnie?
- Senkinek sem gyanús, hogy oroszok csinálják az állami informatikát? És hogy pont most elromlott?

Mielőtt mindenki belemelegedne az újabb bűnbakkeresésbe, meg intenzív törölközőbedobásba érdemes lenne megnézni, milyen körzetekben ki milyen hátrányt okozott volna a visszalépés megtagadásával, vagy az összefogósdival, ha nem hamisítják meg a végeredményt. Egyszerű: semmilyet. Ugyanis ha nyer az ellenzék, akkor nyer az ellenzék. És amúgy egyedül nem nyert volna senki, az ellenzék arányaival annyira nem foglalkozott a csaló banda. Ezen nem ártana kicsit ellamentálni, már ha nem az a cél, hogy boldogan fújjon visszavonulót az eddig harcos ellenzéki. Az a nagy büdös helyzet ugyanis, hogy a mostani választáson színötösre vizsgázott az összes résztvevő ellenzéki párt és szavazó. Bizony. Sikerült összehozni az összehozhatatlant. Sikerült kicselezni a fidesz roppant gépezetét. Mindegyik esélyes párt addig próbálta saját táborát hizlalni egyedül, ameddig csak lehetséges volt, majd a hajrában kezdtek annyi visszalépést megtenni, amennyi józan ésszel megengedhető volt. A 27% meglegyen, az 5% meglegyen, lépjünk is vissza, meg növeljük is a táborunkat. Majd a legeslegvégén leültek a kamerák elé (az antiorbán nélkül!), mintegy demonstrálva, milyen lenne a jövő Parlamentje, milyen fő erők alkotnák a törvényhozást. Elmondták röviden a programjukat, ami kísértetiesen hasonló volt, vagy legalábbis könnyen összeegyeztethetőnek tűnt. Ezt látták az emberek, és úgy döntöttek, hogy odacsapnak. Ha kellett, átszavaztak, ha kellet órákig álltak sorban. Orbán nem hagyott semmi esélyt, mégis sikerült úgy maximalizálni a saját tábort, hogy közben maximalizálták az össz támogatottságot. Komolyan, mintha nem is Magyarországon lennénk. De mégis, csak a magyar ilyen leleményes.
Mindenki tisztában van vele ma Magyarországon, hogy nincs kétmillió szavazója a fidesznek. Akkor sem, ha az index napi két véleménycikket is megjelentet arról, mennyire reális ez a hirtelen támogatásözön, és ne bántsátok a vidékit. Egyszerűen vegyünk ki egymillió fidesz szavazót a rendszerből, és megkapjuk, mi történt 8-án a valóságban. A fidesz 80-90 mandátummal, és akkor még a lejtős pályát nem is számoltuk.

Az az egymillió csalás. Színtiszta bűn, méghozzá főbenjáró. A körzetek átrajzolása is, az állami kampány is, a médiatúlsúly is. Ez egy darab csalás. És a csalás azt jelenti, hogy az eredmény érvénytelen. Nem kicsit érvénytelen, hanem teljesen.

A választást eleve bojkottálni kellett volna, és minden eszközzel a választási törvény arányossá tétele mellett kellett volna küzdeni. Nem kellett volna belemenni a fidesz utcájába azzal, hogy a két lehetetlen verzió mellett hadakoznak, ugyanis sem a teljes összefogás, sem a teljes külön indulás nem hoz garantált sikert, a kockázat ellenben igen magas. Ez így van kitalálva. Ezen a dilemmán most sorra véreznek el a pártok, mi meg itt állunk, és végignézzük, ahogy beteljesül a #geci álma: letudta váltani az ellenzéket, mert az asszisztált a demokrácia leveréséhez. Ahogyan te meg asszisztálsz az ellenzék leveréséhez. Ellenük is tüntettél, de felmerül egy kérdés: mi lesz, ha elzavarod az ellenzéket? Szerintem diktatúra. Miért nem lépsz be az egyik pártba? Lehet ám alakítani rajtuk belülről is. Szavazhatsz, felvetheted a gondolataidat, vitatkozhatsz. Ha már akaratod ellenére elmentél szavazni, ha már akaratod ellenére kimész a tömegbe, akkor miért ne tehetnél valami értelmeset is?
De első körben nem kéne elhinni mindent, amit a médiából kapsz az arcodba.

Egy szög miatt a patkó elveszett.
A patkó miatt a ló elveszett.
A ló miatt a lovas elveszett.
A lovas miatt a csata elveszett.
A csata miatt az ország elveszett.
Nem kellett sok beavatkozás, ha pontosan tudod, hogy kell a rendszerbe belenyúlni, akkor pár ecsetvonással narancssárgára festheted az országot. Miért nem ezzel foglalkoztok emberek? Ennyire sokkol az összkép? Vagy mert bemondta a tévé, hogy már úgyis mindegy? Az öltönyös embernek nincs automatikusan igaza azért, mert öltönyben van.

A város-vidék szembenállás az új mantra. A buta parasztot megvezették - naná, az ellenzékit nem, mi? Miért fogadod el hirtelen hétfőn az eredményt, mikor vasárnap még azt üvöltötted a tévének, hogy csalááás? Te hogyan alakítod ki a saját véleményedet? Nem tűnik fel neked, mikor ugyanazokat a mondatokat szajkózod, mint a tévében a kardigánosok? Nekik jó ám így is, a pénzüknél vannak, de rád évtizedes szopás vár. Hogyan lehet egy választás egyszerre érvénytelen a csalás miatt, és nagyjából érvényes, mert nagyon kikaptál? Nem gondolod, hogy pont ezért kaptad az arcodba a kétharmados mandátumeloszlás képét először azon az éjjelen? Hogy az egyszerű többség legyen a minimum, és ne akarj nagyon ellenkezni, mert úgyis minek...
Nem, ha a választás érvénytelen a csalás miatt, akkor érvénytelen. Tessék kiharcolni egy újat, igazságos feltételekkel. Tessék szóba állni a fideszesekkel, és megkérdezni tőlük, hogy így akartak-e nyerni. Lehet, hogy meg fogsz lepődni. Lehet, hogy népszavazással ki lehetne kényszeríteni egy új választási törvényt. Csak mert a marcika hamar letett róla, te még gondolkodhatsz ezen.

A kétharmad legitim? De legalább az egyszerű többség legitim? Le-gi-tim? Kié ez a szó? A tiéd? Vagy az indexé? Vagy a tüntetésszervezőké? Nem, ezt Gulyás Gergely mondta, te pedig szajkózod tovább, mert mindenhonnan ezt hallod. A fidesz médiából, a simicska médiából, a némethsándor médiából. Ja, hogy ez mind fidesz média?

Az feltűnt esetleg, hogy kiderült a kubatov-listákról, hogy besúgóhálózatot épített a fidesz? Nem a tagságáról vannak jelentéseik, hanem mindenkiről? Vagy ezt nem mondta be a tévé?

És akkor most el akarod zavarni az ellenzéket?

Címkék:választás orbán fidesz gyurcsány tüntetés csalás ellenzék 2018. 04. 08. Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2014.11.12. 19:46

Már megint egy politikus

Vágó Gábor.jpg

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2014.10.31. 21:12

Egyiket sem

netadó.jpg

Címkék:orbán gyurcsány tüntetés netadó Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2014.07.19. 20:37

Holy /b/!

ukrajna.jpg

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2014.05.30. 19:14

Diktátorok errefelé

jokermindloss001.jpg

Címkék:orbán Ukrajna Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2013.10.04. 06:25

Megfejtés birkáknak, avagy az orbán-sztalin szobor ledöntése

Sztalin Orban.jpg

Címkék:orbán szobor sztálin szobordöntés Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2013.09.13. 11:05

Mr. Orbán Dzsenifer a.k.a. Tiborcz István

tiborcz_kiralyfi.jpg

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2013.07.18. 21:40

Újabb ügyes névadás a Nemgyurcsány Hanemliszt Ferihegyen

solyomair.jpg

Címkék:fidesz gyurcsány sólyom nemzeti légitársaság Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2013.07.04. 11:39

Itt hamarosan kommunista rendszer nyílik

merkur.jpg

Címkék:fidesz trafik nemzeti mutyi merkur dohánybolt Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2013.05.31. 12:05

A Nemzeti Összetartozás Dala Original Version

http://www.youtube.com/watch?v=M_1XePK1DAk

Nem tudom, ennél miért fejezné ki jobban a nemzeti összetartozást a barackfás baromság.

Címkék:nemzeti összetartozás dala Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2013.05.12. 10:33

trafidesz

nemi.jpg

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2012.10.12. 14:59

Hangfoglalás 2012 botrány

hangfoglalás botrány.jpg

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2012.10.10. 10:18

Nincs köztük kövér

nincs köztük kövér.jpg

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2012.09.13. 23:48

Éhségsztrájk

Gyurcsány éhezik.jpg

Címkék:gyurcsány éhségsztrájk Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2012.09.13. 23:47

BeégteTEK

hajdú_luke.jpg

Címkék:TEK Luke Hajdú Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2012.05.21. 20:17

Die hard 5

 

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2012.05.17. 08:02

Ikertornyok (még a hangjuk is) - Marslakók

 

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2012.05.08. 10:40

tesók

 

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2012.04.21. 17:11

Veszélyzóna


 

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2012.04.02. 20:28

Legyen nekünk is fekete elnökünk!


 

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2012.03.24. 22:28

Konny


 

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2012.03.22. 14:25

Tin


 

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2012.03.20. 19:16

Bear Grylls könyve


 

Szólj hozzá!

rockseiaXLL 2012.03.20. 18:48

Ikertornyok - Orbán vs Bajnai, a két hobbit

Szólj hozzá! · 1 trackback

rockseiaXLL 2012.03.15. 19:47

szimpátiatüntetés

Szólj hozzá!